Therapie & coaching

Positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie & coaching

Herken jij jezelf hierin?

Door corona is de wereld goed door elkaar geschud. Bepaalde patronen waarop we al langer waren vastgelopen, zijn nu waarschijnlijk nog duidelijker tot uiting gekomen in ons privé- en/of werkleven. Dit heeft ertoe geleid dat veel mensen hun leven grondig willen herbekijken, maar vaak niet goed weten hoe eraan te beginnen. 

In De Groeipraktijk te Heverlee kan je bij mij terecht om je te laten begeleiden naar een leven dat helemaal bij jou past. Om geen compromissen te sluiten en te gaan voor wat jij écht wilt binnen je interesses en mogelijkheden. 

Herken jij je in hetvolgende?

– Ik ben constant bezig met wat anderen van mij willen en heb geen tijd om stil te staan bij mijn eigen wensen, noden en verlangens.
– Ik voel me niet goed in mijn vel en heb geen zelfvertrouwen. Ik zou ook meer willen sporten, maar vind altijd wel een excuus.
– Ik ben vaak boos, maar dan vooral op mezelf. Mensen lopen over me heen en lijken zonder scrupules hun eigen ding door te drijven, terwijl ik er langs de kant enkel maar op sta te kijken.
– Tijdens mijn studententijd heb ik stevig leren drinken en nu ik al enkele jaren aan het werk ben, lijk ik nog steeds afhankelijk te zijn van bepaalde middelen zoals alcohol, drugs of gamen. Het houdt me gevangen en beperkt niet alleen mijn budget, maar ook mijn persoonlijke vrijheid.
– Ik heb een fantastische job en werk vele uren per werk, maar als ik thuis kom is het eenzaamheid troef. Waarom lijkt het alsof iedereen het leuker heeft dan ik?
– Mijn kinderen vragen al mijn aandacht en ik kan onmogelijk thuis uitleggen dat ik ook eens iets op mezelf wil doen.
– Mijn partner had in hun ouderlijk huis te maken met huiselijk geweld. Ik vind het erg vervelend dat ik zo durf te denken, maar ik vind mijn partner soms best verbaal agressief en ben soms bang dat mijn kinderen eronder lijden.
– Ik heb al zoveel gedaan en geprobeerd in mijn leven, maar heb nog steeds niet het gevoel dat ik iets heb bereikt. Twaalf stielen en dertien ongelukken noemen ze mij ook wel eens.
– Ik studeer nog, maar vraag me af of ik mijn studies wel zou afmaken. Is het niet beter om te gaan reizen en zo de wereld te leren kennen?
– Mijn familie meet succes enkel af aan de hoeveelheid geld die men kan verdienen, maar dat is nu net het minste wat mij interesseert, zolang ik mijn rekeningen maar betaald krijg natuurlijk.
– Ik droom al jaren van een wereldreis, maar ik stel het altijd maar uit en door corona lukt het al helemaal niet meer. Waar kan ik nu nog naar verlangen?
– Is dit nu later, wanneer ik groot ben? Ik zou mijn leven een totaal andere wending willen geven, maar ik heb geen idee wat ik eigenlijk wil of hoe eraan te beginnen.
– Er is nu zoveel rond corona te doen. Kan ik misschien ook plaatsonafhankelijk gaan werken en meer van de wereld zien, of gewoon meer tijd hebben voor andere dingen? Of misschien zelfs mijn eigen bedrijf beginnen?
– Enzoverder…

Laat ons dan samen eens kijken naar de obstakels die op je pad liggen. En er eens goed bij stilstaan. Met zorg, humor en vrijheid als belangrijke waarden in mijn eigen leven en door middel van wetenschappelijke bevindingen in de positieve psychologie en oplossingsgerichte coaching laat ik je obstakels overwinnen, zodat je voor een leven kan gaan dat echt bij je past. Kortom, helemaal je eigen ding doen! Kan je nog iets zaliger bedenken in dit leven?

Het privilege van een leven is te worden wie je werkelijk bent. – Carl Jung

Therapie & coaching

Word je bewust van je eigen sterktes en mogelijkheden om je leven optimaal vorm te geven.

Inspiratieweken

Dompel je onder in het prachtige Valencia en laat je verder inspireren tot persoonlijke groei.

Permanente nazorg

Wanneer je een traject hebt doorlopen kan je steeds bij mij terecht voor een nagesprek.